22.2.2011

Kukas sen blogin lukijamäärää nostaisi..

jos ei kirjoittaja itse..

On tässä ollut aikamoinen kävijämäärä blogissa. Toivottavasti ihmiset on saaneet muutakin irti kuin irvikuvaa. On tosi surullista lukea palautetta jossa kuvitellaan että kyse on juuri jostain tietystä ihmisestä tai on kyse juuri palautteen antajasta. Ei siihen voi muuta todeta kuin sen että jos kolahti niin voi kai katsoa peiliin. Peili on kirkas ja oma kuva näkyy hymyilevänä jos homma on selvä. Se on nimittäin niin että blogien lukeminen on täysin vapaaehtoista ja eri blogien sisältö on erillainen. Minulla on paljon juttuja pennuista ja kissoistani, kuka milloinkin parrasvalossa ja sitten aina välillä kirjoitan jotain mikä askarruttaa mieltäni. Toissapäivänä nyt teki mieli kirjoittaa ajatusta kasvatuksesta ja omasta näkökulmasta. Kyllä se on ihan hyvä pohtia itse ja saada muidenkin mielipidettä ja näkökulmaa asioihin.

Tässä on nyt kuunneltu palautetta minusta kirjoittajana ja minusta persoonana ja vaikka minä. Ihan hyvä. Lähestulkoon kaiken voin allekirjoitta. Tykkään sanoa suoraan ja tykkään seisoa sanojeni takana enkä vaihtaa näkökulmaani sen mukaan kenen kanssa juttelen. Piiskasinko muita? Leikeinkö parasta? Kuvittelenko itsestäni suuria? Soimasinko muiden ratkaisuja? No enpä voi väittää niinkään. Milläs lie eväillä sellaiseen lähtisin. Ei kuulkaa rakkaat lukijat, kyllä tässä ollaan aika nöyränä oltu ja tullaan olemaan, muuhun ei ole varaa. Kirjoitin tekemäni huomion, oman näkökulman jatkosta ja kysymyksen onko muuta näkökulmaa. Jotain tulikin, juttu jatkoi..pohdinta syveni tai oli syvenemättä. Kyllä minua kiinnostaa miksi joku toinen ratkaisee asian eritavalla kuin minä, minä siitä seuraa ja kuinka käy, ihan teoreettiseltakin pohjalta. Jos esitän eriävän mielipiteeni niin ei siitä tarvitse nyt loukkaantua verisesti tai kuvitella kissatappeluita.

Ei tässä ole sanottu että jonkun tyyli on ainoa oikea ja toisen ehdottoman väärä. Niinkuin yleensä elämässä niin toisenpuolesta ei voi elää. 4 lapsen äitinä ja tätä porukkaa ja duunimäärää pyörittävänä en todellakaan haluaisi ottaa taakakseni jonkun toisen elämää tai tapaa kasvattaa kissoja. Ei tämä kissan kasvatus ole edes prioriteetti numero 1 elämässä ( vai luuletteko että valvon klo 3.30 yöllä kissan vuoksi, ehei...nuorin lapsista on vatsataudissa,siinä syy). Ei ainakaan minulla vaikka aktiivi olenkin kissojeni kanssa.Siihen en kirjoituksellani pyrkinyt niinkuin en siihenkään että jokatoisen tai muutamankaan lukijan nyt tarvitsisi pahoittaa mieltänsä minun kirjoituksistani,POHDINNOISTANI. Kyllä kai kaikki nyt tajuaa elää elämäänsä niin kuin itse hyväksi kokee, sama kissankasvatuksessa. Se on niinkuin se vanha sanonta; yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä tjs.

Joku tässä kysyikin että haenko avointa riitaa? No en, pitäisi kai ekaksi tietää se kohde kenen kanssa hakisi sitä riitaa. Sen jälkeen tarvitsisi analysoida se mitä sillä riidalla tavoittelee ja saako riitelemällä kuin pahainen lapsukainen sen mitä haluaa. Harvoin. Että älkää nyt hyvät ihmiset vedelkö niitä johtopäätöksiä niin innoissaan siellä.Edelleen teen huomion, mietin,ihmettelen ja otan puheeksi. Miksi? No ehkä vastausten tai edes pohdiskleun toivossa? Puhuttaa tämä avoimuus, sitäkö se on että nuoleskellaan toistemme pentukuvia? Blogin lukeminen on vähän niinkuin kirjastosta kirjan valitseminen, js käteen tulee huono niin vaihda (mutta älä laita postissa huonoa kirjaa kaverille menemään). Onni ja ilo ja tieto eikä se taitokaan nyt tule kuitenkaan kysymättä ovelle, näitä asioita voidaan pohtia karun genetiikan näkökulmista mutta arkielämään se ei sovi useinkaan. Se vaan on mahdottomuus,eli täytyy löytyä arkipäivään sopiva ajatus.

No niin olipahan paatos..

ps. Verna ja Kazik on nyt ultrattu ja molempien sydämet jumpittavat oikein kivan näkösenä ruudulla. Ei ollut paksuuntumaa eikä muutakaan epämääristä joten odottelemme kiimaa :) Yrityksenä saada alulle Jalecatsien eka cooni pentue ja samalla 10:nes pentue. Aakkosissa J vuorossa ja nimen loppuun Coon :) nooo..jos nyt ekaksi se kiima edes.. Varmaan siis palaan tavis postauksiin ;o)

4 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Heipsistä, lukaisin tämän "Luolaleijona, taisit ottaa itseesi aivan turhaa. Yritin vaan jatkojalostaa ajatustasi joka on kauhean kiva mutta kovin kaukana. Ei ole tarkoitus hyökätä ketään vastaan tai asetella paikoilleen uutta ja vanhaa tekijää. Ei minua kiinnosta onko keskustelussa mukana lemmikin omistaja vai kasvattaja ja se kuinka monta kasvatusvuotta takana on vaan se mikä on sanottavana." pikaisesti eilen enkä ehtinyt siihen iltakiireissä vastata ja sittenhän se jo unohtuikin :) Mutta voi olla että noin meinasi vähän käydä, mutta luulen että samaa asiaa kaikki tuohon kommentoineet loppujen lopuksi yrittävät ajaa takaa, IV-rotujen ja pitkäkarvojen parasta mahdollista, tervettä ja geenipohjaltaan laajaa tulevaisuutta. Ihmisiä on vain niin erilaisia ja nettiympäristö on hankala, kun toinen on niin helppo ymmärtää väärin lyhyen tekstin perusteella.

Tulen varmaan jatkossakin esittämään tyhmiä kysymyksiä ja "entä jos -ajatelmia" ;) Niistä oppii aina parhaiten, pikkuhiljaa.

Tässä uusimmassa tekstissä lienee muutakin kuin tuo kommenttilootan keskustelu tai ainakin minulta meni paljon ohi, mutta kuittaan vain 20.2. kirjoitetun blogijutun osalta tähän että over and out ;)

Keskimaan Kissala SYS, SIA, OSH kirjoitti...

Mä arvostan sun avoimuutta ja suorapuheisuutta Leena. Tässä maailmassa ja MYÖS näissä piireissä on sitä selän takana puhumista ja siihen puukottamista.

En tiedä, onko avoimuus kaikissa asioissa se kaikkein paras keino, mutta tietoa saa ja kannattaa jakaa, kysymyllä saa tietysti vastauksia ja sitä ajan takaa itsekin. Jos kysyttävää on, kannattaa tulla varmasti nykimään hihasta yhtä tai toista eikä vaan kyräillä.

Halusin vaan sanoa, että Keep up tje good work :)

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Luolaleijona, me puhuttiin kahdesta eri asiasta. Sinä sisarrusten käytöstä geenipoolin laajentamiseen josta kukaan ei voi olla erimieltä vaikkakin sekin on haastavaa koska kasvattajat eivät voi kaikkia pitää kotonansa jolloin tarvitaan sijoituskoteja joita on hankala saada ja minä puhuin pullonkaulojen tekemistä kasvatuksessa niin että yksi kolli astuu monta naarasta -> tilanne vuoden päästä ja jne. Kun on pieni populaatio täytyy tasapainottaa niin että eri kolleilla on naaraita tasapuolisesti. Kun sisarrukset tekevät yhtäaikaa työtä olisi minusta suotavaa että niitä käytettäisiin monipuolisesti eri taustaisiin eikä niin että molemmat sisarrusnaaraat astutettaisiin samalla kollilla. Geenipoolisesti se ei olisi haittaava tekijä mutta jälleen vuoden päästä työ on vaikeutunut eritoten kun ulkomaantuonteja ei satele maahan. Tämä kirjoitukseni ei ole sinusta Luolaleijona.

Keskimaa tietää että avaamalla suun saa sontaa niskaan. Minunkin kirjoituksestani vedettiin herneitä nenään ja aivan turhaan. Kaikki kirjoittamani olisi voinut olla täysin fiktiivistä ja kaikki kirjoittamani ei ole vain meidän rodun ongelma vaan yleisesti kissamaailmassa esiintyvä asia josta voisi laajastikkin keskustella ilman että joku henkilö ensi töikseen kuvittelee olevansa panettelun kohteena.

Ideologeja kasvatuksesta on yhtämonta kuin on kasvatusta ajattelevaa, se on jännä että minun koetaan olevan tiukkapipo ja vaikka mitä muuta, toisaalta taas tämä flowerpower on jo nähty. Ja muistutuksen sana; on niitä kolleja minullakin listoilla ollut ja kun kollia minulta kysyy niin kannattaa kysyä sitä kollia siksi kun se on hieno ja ihana,ei siksi että ei ole muutakaan mitä käyttää. Se kertoo siitä arvotstatko toisen työtä vai et.

luolaleijona kirjoitti...

^ Niin puhuttiin :)