21.10.2010

Dino ja Lily muuttaa

Tänään lähtivät viimeiset talosta. Normaalistihan aloitan luovutuksen vasta näillä viikoilla mutta nyt erinäisten sattumusten vuoksi luovutus alkoi aikalailla heti rokotus vahvisteen jälkeen. Joskus on vaan sovittava ajoista jotka sopivat kaikille. Olen erityisen onnellisessa tilanteessa voidessani luovuttaa jokaisen pentuni erittäin sydämellisille ihmisille jotka rakastavat kissojansa. Luopumisen tuskaa se helpottaa kovasti vaikka silti silmänurkat kosteina saakin olla.

Jalecat'sien Guardian Angel aka Dino muutti Pornaisiin Marin ja perheen talouteen jossa se sai kaksi uutta kissakamua. Dino on todella komea pojankolttiainen josta olen erittäin ylpeä. Guardian Angel nimensä sai huutamalla emo-Isiksen hereille ja hoitamaan vauvojansa. Dino huusi ja huusi ja mamma reagoi. Dino teki ensitöikseen miehen työn ;)

Onnellista ja kissamaista eloa sinulle Dino!

Jalecat'sien Gossip Girl aka Lily muutti vljestään muutaman tunnin päästä tähän Hyvinkäälle Jaanan hoiviin. Lily hermostui veikan lähdöstä kovasti ja sen aikaa kun hän täällä meillä oli hän viettikin joko nukkuen päälläni tai villatakin sisälläni. Uudessa kodissa se kuitenkin tuli kopasta reippaasti ulos ja vaikka sen tuleva kaveri Nala-Bali hieman suhistelikin ei tytteli kovinkaan moksiskaan ollut.

Lily pärjää kyllä, sillä on iso pala sydäntä mukana siellä.

Sitten muihin asioihin. Nanalla tosiaan oli juoksu ja se vieraili Eetun luona. Eetu ei vaan tuntunut tajuavan oikeastaan mitään..tai no sen että niskasta otetaan kiinni. Pariskunta vietti aikaa yhdessä 3 päivää kunnes Nana osoitti ovea vasten hyppimällä ettei viihdy enää ollenkaan. Astumisia ei nähty eikä kuultu eikä uskota tapahtuneenkaan. Nelia Helsingissä ei ole aloittanut juoksuansa joka on todelinen harmi. Olemme lyöneet lukkoon päivämäärän jolloin Eetun pallot häviävät tuli jälkikasvua tai ei. Eetuhan on jo useamman kuukauden huutanut ( ja sanottakoon että sen ääni on RUMIN minkä olen koskaan kuullut) ja merkkaillut. Jossain vaiheessa vielä kokeilemme saako Nelia Eetun tuoksuista juoksu yllykettä.

Testasimme myös PRA:ta kissalastamme. PRA on silmän verkkokalvon rappeumatauti joka johtaa sokeuteen. Otatimme siis DNA testejä yhteensä kuudesta kissastamme selvittääksemme tilanteen ja selvisikin että kaksi kissoistamme on kantajia ja loput "puhtaita". Kantajuus ei sinällänsä ole huono asia sillä kantaja kissa ei sairastu PRA-tautiin eli ei sokeudu mutta se voi yhdistettynä toiseen kantajaan saada sairastuvia jälkeläisiä. PRA:sta nelosten ihmiset tulevat kuulemaan varamasti lisää rotuyhdistystensä yms kautta ja toivottavaa onkin että moni innostuisi kartoittamaan omien kasvatuskissojensa tilannetta!!

Mutta nyt on aika totuttautua hiljaiseloon. Siihen menee aikansa. On mieltälämmittävää nähdä pikkuisten kuvia Facebookissa, pitäkää meidän rakkaista huolta (ja pidättehän te)!

5 kommenttia:

ElsaFiona kirjoitti...

Testasitteko PRA:n ihan eläinlääkärin kautta vai jollain topspuikko ja sen lähettäminen geenilabraan -kotimenetelmällä? Me ollaan tässä lähdössä kissajengin kanssa eläinlääkäriin ja mietinkin, tietääkö eläinlääkäri PRA:n testaamisesta mitään ja jos niin paljonko se maksaa?

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Moi

Mä tilasin tikut australiasta internetin välityksellä ja laitoin ne sitten postissa sinne takaisin. noin 40e maksoi /per kissa testaaminen. Suomessa ei tietääkseni tuota testiä tehdä enkä itse vaivannut eläinlääkäriäni asialla. Tosiaan aika seikkaperäiset ohjeet on tulossa varmaan jokaisen nelosrotuyhdistyksen lehdissä yms tässä syksyn mittaan.

Elina V. kirjoitti...

Toivotaan että lehtijutut nelosten lehdissä saavat kasvattajat aktivoitumaan tässä asiassa.

Jalecat's- kissala kirjoitti...

No olisi se pieni ihme jos ihmiset ei viitsi kahta tikkua kissansa suussa pyörittää tämän asian takia :D

Pieni homma saadakseen tietoa omasta kissasta ja siitä mihin sen voi yhdistää aiheuttamatta sokeutta :D

Neloset on niin kauan "säilyneet" näiltä erillaisilta testeilta eikä taatusti sen vuoksi että rotu on terve vaan sen vuoksi ettei tietoa ole kerätty..

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Annoin muuten väärää hintatietoa tuosta australialaisesta labrasta,oikea hinta on noin 35E.

tikut tuli puolessatoista viikosta ja maksusta kului vajaa viikko kun tuli vastaukset